Framtiden

I framtiden kommer jag att arbeta som musiklärarelärare, körledare, och sångpedagog.

2014-2019

SMASK

Sveriges Musikakademikers Sång Kåntest - Musikhögskolan i Malmö

 • 2018: Detta året dansade jag loss bakom konfrenciererna.
 • 2017: Detta året befann jag mig i kören. Alla bidrag finns att hitta på Youtube.

Partyfabriken

 • 2017 anställdes jag hos PartyFabriken. Hos Partyfabriken jobbar jag som serverande showartist. I December jobbade jag på julborden på Stora Hotellet i Markaryd. 1-2 December, och 8-9 December.

Joyvoice

 • 2017 anställdes jag hos Joyvoice. Genom Joyvocie leder jag just nu Joyvoice-kören i Hyllie, Malmö. 11 December hade Joyvocie Hyllie sin första konsert. Det var en avslutningsjungning då körens nära och kära fick lov att vara publik.

Estill

 • Läsåret 16/17: Läsåret 16/17 läste jag på musikhögskolan i Malmö den fristående kursen "Introduktionskurs i Estill Voice Training", under ledning av Gunlis Ardevall. I denna kursen fick jag lära mig grunderna för Estill-metoden.
 • Läsåret 17/18: Läsåret 17/18 gick jag vidare med fortsättningskursen "Sångworkshop - masterclass med Estill-metoden", även då under ledning av Gunlis Ardevall. I denna kursen låg fokuset på att låta oss studenter prova på att undervisa varandra med hjälp av Estill-metoden.

Musikhögskolan

 • 25 Augusti 2014 Det är dagen då jag påbörjade mina musikstudier på Musikhögskolan i Malmö. 2019 kommer examen äga rum. På musikhögskolan läser jag till Ämneslärare inom musik mot gymnasiet. Gy, som det så fint förkortas. Efter examen kan jag i alla årskurser, men hoppas på gymnasiet.

Åren 2013-2014

Detta läsår spenderades i Markaryd där jag studerade kursen "Show & Musikal". Här fick jag delta i 2 stora uppsättninger, och ett par minder. Den största sattes upp i januari, och är den så kallade vinterrevyn

Åren 2012-2013

Den här gången gick flyttlasset till Eslöv där musikallinjen väntade. Där fick jag chansen att utvecklas inom dans och teater. Naturlightvis lågdet fortfarande mycket vikt vid sången, men det var det nya som för mig fick ligga i fokus. Under höstterminen satte vi upp barnmusikalen "Klas Klättermus och de andra djuren i Hacebackeskogen". Jag spelade den lilla ekorrepojken Pär, samt den namlöse älgen. Därefter satte vi upp den stora vårmusikalen.

Åren 2011-2012

Den 21 Augusti flyttade jag in på Högalids folkhögskolas internat för att studera kursen "Sång&Vokalgrupp". Här fick jag träffa den underbara sångpedagogen Anna Kelander Brewitz. Det är nog den mest inspirerande sånglärare jag haft hittills. Den glädje man fick ta del av inom sången slår mycket.

Åren 2008-2011

2008-2011 var mina gymnasieår, och de studerade jag i Lidköping. Där läste jag musik på De la Gardie-gymnasiets estetiska program, och där hade jag mest sången att tänka på, men även andra instrument tog plats i schemat. Däribland piano.. Under dessa åren hann jag dessutom med att vara med i Lidköpings Luciatåg. Lucia blev jag inte, men tärna fick lov att vara, och det var en mycket bra erfarenhet.

Åren 2005-2008(årskurs7-9)

Mellan 2005 och 2008 pluggade jag musik på Lidköpings grundskola, "Dalängen". Det var en musikprofil, och dessa tre år var fulla med konserter av olika slag. Körkonsert, julkonsert, sommarkonsert, vårkonsert, klasskonsert och andra evenemang. Klassen gick även lucia-tåg de två sista åren. Båda åren var fullspäckade. Det var ungefär 60 ställen vi lussade på.

Sången

Jag har sjungit för en hel drös med olika sångpedagoger.

 • Anna Inghammar Vendelholt, Musikskolan i Lidköping Detta var den första sångpedagog jag tagit lektioner för, och det var både inspirerande och roligt att som 14-åring börja ta lektioner i ett instrument jag inte riktigt förstått att man kunde ta lektioner i.
 • Rebecca Dahl, De la Gardiegymnasiet När jag började gymnasiet fick jag äran att möta den sprudlande sångpedagogen Rebecca Dahl.
 • Miriam Gindemo, De la Gardiegymnasiet År 2 på gymnasiet fick jag byta sångpedagog. Då mötte jag Miriam Gindemo, som jag då sjöng för de 2 återstående åren av gymnasiet.
 • Anna Kelander Brewitz, Sång & Vokalgrupp vid Högalids Folkhögskola Anna Kelander Brewitz är nog den mest inspirerande sångpedagogen jag mött. Den glädje hon utstrålade har givit mig mycket.
 • Ulrika Nero, Musikallinjen vid Eslövs Folkhögskola I Eslöv mötte jag sångpedagogen Ulrika Nero.
 • Sophie Måård, Show & Musikal vid Markaryds Folkhögskola I Markaryd mötte jag Sophie Måård. Denna sångpedagog utmanade mig en hel del då hon jobbade mycket utifrån känsla, och text. Något som jag inte alls var van vid.
 • Elisabeth Melander, Musikhögskolan i Malmö Mitt första år på musikhögskolan spenderades med Elisabeth som min sångpedagog. Även Elisabeth jobbade mycket utifrån text, och känsla.
 • Anna-Lena Tideman, Musikhögskolan i Malmö Andra året på musikhögskolan bestämde jag mig för att byta sångpedagog, och då blev det Anna-Lena Tideman. Denna kvinna kan väldigt mycket inom teknik, och det var precis vad jag behövde. Fick även lära mig om fonationsröret.
 • Gunlis Ardevall, Musikhöskolan i Malmö Under tredje och fjärde året på musikhögskolan sjöng jag för Gunlis Ardevall. Hon är utbildad inom Estill, och det var det som lockade mig. Jag har lärt mig väldigt mycket inom sången med hjälp utav henne och hennes erfarenheter.
 • ?, Musikhöskolan i Malmö Under det allra sista läsåret på musikhögskolan tog jag sånglektioner för..